Als vervolg op het eerste Energiecafé in mei, organiseert Warm Kamerik een Duurzaamheidsmarkt in dorpshuis De Schulenburch. De markt staat vooral in het teken van Isoleren. In andere woonplaatsen zijn op soortgelijke markten veel bewoners geslaagd een goede partij hiervoor te vinden.

Isoleren is een eerste stap naar minder energieverbruik. Isolatie zorgt voor een warm huis in de winter, een koeler huis in de zomer, meer comfort en een lagere energierekening.

Op 5 november staan verschillende aanbieders klaar om u te informeren over mogelijkheden en kosten rondom huisisolatie. We hebben lokale en landelijke aannemers uitgenodigd die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van isolerend glas en kozijnen en het aanbrengen van dak-, vloer- en gevelisolatie. Met deze partijen kunt u ter plekke over oplossingen en prijzen praten, en wellicht ook over korting. Voor bewoners die meer willen dan alleen isoleren, zijn er leveranciers uitgenodigd voor warmtepompen, koeling en zonnepanelen, al dan niet in combinatie met een thuisbatterij en de financiering hiervan.

Verder zullen er mensen zijn die u kunnen informeren over eenvoudiger en minder dure bespaarmaatregelen zoals het afdichten van kieren en het plaatsen van radiatorfolie, of over het uitvoeren van een warmtescan (zie foto). Tenslotte is er informatie over financiering van energiebesparende maatregelen (subsidies en dergelijke) en het begeleiden van isolatieprojecten.

Aan het begin van de markt wordt er voor alle aanwezigen voorlichting gegeven over de kosten en baten van isoleren. Wat levert bijvoorbeeld een keuze voor HR++ glas op in vergelijking met HR+++ glas? Hoeveel bespaart u met dakisolatie? Verder zal er kort aandacht zijn voor overige ontwikkelingen met betrekking tot de Energietransitie.

Dus wees van harte welkom op de Duurzaamheidsmarkt en ontmoet tevens buurtgenoten die ook willen verduurzamen zijn, leer van elkaars ervaringen en ideeën en doe eventueel samen een isolatieproject!

Waar:              De Schulenburch in Kamerik

Wanneer:        5 november, van 18.30 – 21.30 uur

Programma:   is nog niet precies bekend; houd de website in de gaten!

Aanmelden of reacties naar: info@warmkamerik.nl

Categorieën: Nieuws